НОВИНИ

Девет терористични нападения са предотвратени във Франция тази година

Френските сили за сигурност са предотвратили девет терористични нападения от началото на годината досега. Това заяви френският министър на вътрешните работи Жерар Колон в интервю за телевизионния канал БФМ, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:42, 22.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
девет терористични нападения предотвратени франция година

„Девет терористични нападения са били предотвратени във Франция от януари насам“, каза Колон, който допълни, че терористичната заплаха в страната остава висока.

По информация на министъра към момента в електронната база данни за броя на склонните към извършване на терористични нападения лица има около 18 000 жители на Франция. Министърът също така заяви, че по последни данни 217 бойци са се върнали от Сирия във Франция. „Тази информация изисква от нас да работим още по-обстойно по въпросите за борбата с тероризма“, посочи той.

От 2015 г. в страната в сила е режим на извънредно положение, който беше въведен след поредицата терористични актове в Париж от ноември същата година. Той трябва да излезе от сила през ноември 2017 г. По-рано Колон заяви, че властите в Париж нямат намерение да променят плановете за отмяна на режима във връзка с терористичното нападение от 17 август в Барселона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непълнолетният убиец на 11-годишната Никол беше изправен пред съда
Непълнолетният убиец на 11-годишната Никол беше изправен пред съда
Спасиха три братчета от руините след земетресението в Италия
Спасиха три братчета от руините след земетресението в Италия