НОВИНИ

Деветима мъже са задържани в Асеновград след побой над полицейски служители

Деветима мъже са задържани в Районното полицейско управление в Асеновград след сбиване помежду им и побой над полицейски служители. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 21.30 часа снощи, при обход на маршрута в района на изхода на Асеновград, полицейски автопатрул реагирал на кавга между група местни жители във видимо нетрезво състояние, които се превозвали с четири каруци.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:16, 19.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
деветима мъже задържани асеновград побой полицейски служители

Полицаите ги спрели в района на кръстовището на улиците "Цар Иван Асен II" и "Миньор". Докато продължавали разправията, хората от каруците се разделили на две групи, с обиди и заплахи тръгнали срещу пазителите на реда. С лопати, вили и дървени летви в ръце обградили полицаите.

Мъж замахнал с лопата към един от служителите, ударил го и тръгнал към колегата му, който произвел предупредителен изстрел във въздуха, но е ударен в главата. После и двете групи се разбягали по улицата, полицаите ги последвали, но заради сериозното нараняване се наложило пострадалият служител да бъде откаран в болницата, където е настанен за лечение, уточняват в прессъобщението.

На местопрестъплението е извършен оглед. За запазването на реда в квартала са изпратени автопатрули от РУ-Асеновград и жандармерия. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия. В районното управление са отведени деветима мъже, на възраст от 22 до 49 години, които остават в ареста за 24 часа. Установява се съпричастността на всеки от тях към случилото се, изяснява се кой от тях е нанесъл удар на по-тежко пострадалия полицай.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павел Чернев е починалият пред ресторант в столичния квартал Лозенец
Павел Чернев е починалият пред ресторант в столичния квартал "Лозенец"
Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Ахмет Давутоглу
Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Ахмет Давутоглу