НОВИНИ

Деветокласник удари учителка по английски език в София

Нов случай на агресия. Деветокласник удари учителка по английски език в столичното 81-во училище. Очаква се педагогическият съвет да гласува преместването на младежа в друго училище, макар че съвсем скоро той е бил преместен в 81-во. В същото време от Училищното настоятелство смятат, че директорката на 81-во не го ръководи добре, което води до липса на дисциплина и прояви на агресия.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:20, 09.06.2017 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

В сряда деветокласникът заедно с двама свои съученици влязъл в часа по английски език на седмокласниците и въпреки настояванията на учителката госпожа Живкова не искал да напусне стаята.

В четвъртък нещата се повторили и когато учителката го заплашила, че ще извика охраната, той я ударил с юмрук в ребрата и избягал.

Ръководстото на училището е сигнализирало Агенцията за закрила на детето, полицията и Регионалното управление на образованието.

Вяра Крумова, зам.-директор на 81-во СУ: Ученик е на училището от февруари месец, не посещава редовно учебните часове, има отклонения в поведението му по думите на негови съученици, често се вижда извън училището до пие бира.Това е първият такъв случай на посегателство срещу учител и приемаме, че е крайно недопустимо.

В училището ще започне процедура по преместване на ученика, като най-рано това може да стане в началото на новата учебна година. В същото време родители от Настоятелството сигнализираха, че според тях причина за инцидента е лошото ръководство от страна на директора на училището Елена Налбантова.

Николай Чадъров, председател на Училищното настоятелство: Разбира се, че ни притеснява изключително много този инцидент още повече, че той е някакъв връх от поредица от по-малки подобни инциденти свързани с агресия в училището.За занижения контрол в училището сме опитвали да артикулираме с инспектората, с проверяващи органи, с ръководството на училището, което ни отказваше да се срещне с нас на два пъти и за съжаление виждате до какво води.

Директорката е в болнични и не беше открита за коментар. От Инспектората обаче смятат обвиненията към нея за неоснователни.

Ваня Кастрева, началник на РУО - София: Никога не би трябвало личностните ни отношения или личните ни предпочитания да стоят над другите.
Вяра Крумова, зам.-директор на 81-во СУ: Цари спокойствие, не сме имали други такива прояви, не смятам, че директорът има отношение към което.

За изясняване на инцидента в района на училището работят полицейски екипи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе става градът с най-много къщички за книги в България
Русе става градът с най-много къщички за книги в България
Гледайте по БНТ: България - Беларус в квалификацията за Световното през 2018 г.
Гледайте по БНТ: България - Беларус в квалификацията за Световното през 2018 г.