НОВИНИ

9 язовира за питейно-битово водоснабдяване са в отлично състояние

Стопанисваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез ВиК операторите 9 язовира са в отлично експлоатационно състояние. Още миналия петък са дадени инструкции на управителите на ВиК дружествата денонощно да следят нивата на язовирите за питейно-битово водоснабдяване и съоръженията към тях. Това съобщи пред медии днес министър Николай Нанков.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:52, 28.06.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
язовира питейно битово водоснабдяване отлично състояние

Той информира, че контролирано се изпускат водни количества от язовирите „Христо Смирненски" край Габрово и намиращия се в района на Бургас „Ново Паничарево" с цел превантивно освобождаване на обем. Изпускането е със стойности под допустимите за съответното съоръжение. Нивата в язовирите се поддържат в съответствие с подадения от Министерството на околната среда график. Речните легла до 500 метра след язовирните стени са почистени и е осигурена нормална проводимост в тези участъци.

Има няколко новообразували се свлачища в Родопите и около Самоков. В авариен режим се прави укрепване и осигуряване на нормалната пропускливост на пътищата. Колегите от Агенция „Пътна инфраструктура" и сформираният към нея щаб работят при денонощен режим, за да се реагира при необходимост, съобщи още регионалният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп и Путин ще се срещнат на 16 юли в Хелзинки
Тръмп и Путин ще се срещнат на 16 юли в Хелзинки
И Чепеларе обяви бедствено положение, затворен е пътят за Смолян
И Чепеларе обяви бедствено положение, затворен е пътят за Смолян