Последният албум на британския певец Дейвид Боуи излезе начело на американските класации. Той беше пуснат два дни преди смъртта му на 10 януари. До момента от албума са продадени над 180 хиляди копия.

© БТА

Емоциите, предизвикани от неочакваната смърт на Боуи, доведоха до подновен интерес и към предишните му албуми. Компилацията от най-добрите му песни, излязла през 2002 година, "Най-доброто от Боуи" е на четвърто място в класацията на „Билборд". Така Боуи се нареди и сред малцината изпълнители едновременно с два албума в Топ 5, след като през кариерата си не бе успявал да се изкачи до №1 в престижната комерсиална класация.

Албумът 'Blackstar' се изстреля начело в седмичната музикална класация на „Билборд". Той измести "25" на британската певица Адел, който се бе закотвил на първо място в продължение на седем седмици. Това превръща 'Blackstar' в един от най-успешните албуми на Боуи, с потенциал да се превърне и в най-продавания. Към момента тази титла се държи от "Let's Dance" от 1983 година с платинени сертификати в множество страни.