Още от същото, но в повече - по този начин можем да обобщим заложените параметри в бюджета за догодина. Това коментира в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ и член на Бюджетната комисия в парламента Димитър Главчев. По думите му, основната цел на финансовата рамка е на базата на стабилността да се осигуряват повече постъпления в бюджета.

По въпроса защо в новия бюджет няма заложен дефицит, Главчев коментира, че това е било обещано от управляващите.

Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ, член на Бюджетната комисия: Обещахме, че ще има неутрално бюджетно салдо и виждате, че така е заложено.

В новия бюджет е предвидено 17% увеличение за заплати на учителите, а за служителите в бюджетната сфера средно 10%.

Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ, член на Бюджетната комисия: Като то ще е диференцирано по преценка на ръководителите. Това е правилният подход, защото не може всеки от служителите да има еднакъв принос.

Това, което се осигурява като условия, е добра база за повишаване на всички социални плащания, включително пенсиите, категоричен е Главчев. Няма спор, че всички доходи са ниски. Но това е пътят за увеличаване, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

И още - ще има ли увеличение на местните данъци и такси и предвижда ли ГЕРБ промени в Изборния кодекс, вижте целия разговор с Димитър Главчев във видеото!

Депутатите приеха на първо четене закона на общественото осигуряване

Депутатите приеха на първо четене закона на общественото осигуряване

Бюджетната рамка предвижда увеличение на минималната работна заплата от 1 януари до 610 лева, както и увеличение на пенсиите от средата на годината с...

Депутатите приеха на първо четене бюджета на здравната каса

Депутатите приеха на първо четене бюджета на здравната каса

Срещу новата бюджетна рамка за здравеопазване се обявиха от БСП и ДПС. Проектът беше подкрепен от ГЕРБ и Обединените патриоти.