НОВИНИ

Димитър Главчев на посещение в Македония

Парламентите на България и Македония да продължат започнатото с подписания Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество.Това пожела председателят на Народното събрание Димитър Главчев в Скопие, на среща с председателя на Събранието на Република Македония Талат Джафери.

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 08.08.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

На срещата беше подчертано, че договорът слага началото на нов етап в изграждането на модерни, добросъседски отношения, основани на европейските ценности. Главчев посочи, че гражданите желаят задълбочаване на двустранните отношения и политиците трябва да изпълнят това желание. Джафери благодари за подкрепата на България в реализирането на външнополитическите цели на Македония - членството в НАТО и ЕС. По-късно днес Главчев разговаря и с македонския премиер Зоран Заев.

Посещението на Димитър Главчев в Скопие съвпадна с голямото футболно събитие на Балканите - мачът за Суперкупата на Европа между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Сблъсъкът между европейските грандове започва в 21:45, а в Скопие цари празнична еуфория, съпроводена с изключително строги мерки за сигурност .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът наложи вето върху промените в Закона за околната среда (обзор)
Президентът наложи вето върху промените в Закона за околната среда (обзор)
Градски автобуси тръгват в Банско
Градски автобуси тръгват в Банско