НОВИНИ

Димитър Главчев награди победителите в колоездачно състезание "Васил Левски"

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи награди на победителите в юбилейното колоездачно състезание за Купа "Васил Левски". Обиколката бе посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски и се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента.

bnt avatar logo
от БТА
23:05, 17.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още
димитър главчев награди победителите колоездачно състезание васил левски

"Заедно с вас днес поставяме началото на една прекрасна инициатива, с която отбелязваме 180-тата годишнина от рождението на Апостола.", обърна се той към състезателите и присъстващите. Сигурен съм, че целите, които сте си поставили - да бъдат популяризирани идеите и дейността на Васил Левски и неговия принос за свободата и независимостта на България, ще бъдат постигнати.", добави той.

Председателят на Народното събрание заяви, че няма друга историческа фигура, която националната ни памет вече 180 години пази толкова чиста и свята. "Безсмъртното дело на Левски е българският порив към свобода, демокрация и справедливост.", подчерта Димитър Главчев. Само от него можем да почерпим сили и енергия, за да се справим със съвременните предизвикателства, добави той.

Димитър Главчев поздрави всички участници, които се включиха в съревнованието и най-вече победителите в надпреварата. "Всички вие показахте силен спортен дух и воля за победа."

По-рано той се включи в надпреварата между любителите-колоездачи от село Къкрина до Ловеч. Колоездачното състезание за Купа "Васил Левски" бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб "Хемус 1896" - Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха паметник на Васил Левски в Сандански
Откриха паметник на Васил Левски в Сандански
Софийската опера и балет почете Васил Левски с концерт на открита сцена
Софийската опера и балет почете Васил Левски с концерт на открита сцена