НОВИНИ

Димитър Главчев присъства на годишнина от рождението на екзарх Антим I

Председателят на парламента Димитър Главчев присъства във Видин на годишнина от рождението на първия български екзарх Антим и на откриването на академичната учебна година. Той беше на литургия в катедралния храм в града за 201-та година от рождението на екзарх Антим I, който е председател на Учредителното, а след това и на Първото Велико народно събрание.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
20:47, 16.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Пред мавзолея на първия български екзарх, епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит връчи на Димитър Главчев грамота и орден, посветен на Антим I. Във Видин председателят на парламента присъства и на началото на академичната учебна година в новооткрития филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града. На среща с кмета Огнян Ценков е обсъдена възможността Видин да бъде включен в предлагания Закон за старите столици на България.

Димитър Главчев, председател на Народното събрание: "Аз намирам доста дълбока логика, тъй като всъщност Видин е била последната столица преди Освобождението. Всеки един законопроект трябва да измине своя път, своята технологична процедура, да бъде извървян, за да може да стане закон. Т.е. сега първо трябва да се внесе закона във вида, който е. Ако се намери народен представител или народни представители, които да припознаят тази идея, аз силно се надявам, че това ще бъдат народните представители от Видин, и то сигурно от всички политически сили да го направят и вече по пътя на дебати и в комисии, и в пленарна зала, ако убедят останалите колеги или поне по-голямата част от тях, това би могло да стане реалност."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старинна църква в Калофер се нуждае от спешен ремонт
Старинна църква в Калофер се нуждае от спешен ремонт
Изложението Уча в чужбина в София
Изложението "Уча в чужбина" в София