НОВИНИ

Димитър Главчев: Властта е стабилна, защото и България е стабилна

Властта е стабилна, защото е стабилна и България. Това каза в студиото на "Панорама" председателят на 44-тото Народно събрание Димитър Главчев. По думите му, всъщност управлението беше осъществено на избора на българските граждани, именно защото желаеха стабилност и спокойствие. И това, което предпочетоха хората на изборите, именно това се случва, а те бяха скоро и това е изпита, на който ходят всички политици. В резултат на този избор се сформира и мнозинство, обясни Димитър Главчев.

bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 28.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Въпросът обаче, е парламентът да работи по дневния ред на гражданите, каза Главчев.

Димитър Главчев - председател на Народното събрание: В началото 44-тото НС работи толкова, колкото и предишните парламенти. В началото има един период, в който се конституират комисиите. Докато няма конституирани комисии, няма как да минават законопроекти. Всички законопроекти, които са постъпили в председателския кабинет са били разпределени още същия ден. След като бяха конституирани комисиите на 10-ти май, те също имат един период, в който трябва да направят своите вътрешни правила на действия.

Във връзка със скандала "Суджукгейт", Димитър Главчев заяви, че всеки един народен представител, който създава недобър образ на властта, би трябвало сам да понесе своята отговорност, което всъщност направи Живко Мартинов и той си подаде оставката.

Димитър Главчев - председател на Народното събрание: Надявам се всеки с подобно поведение в различни парламентарно представени групи, който си позволи нещо подобно да получава същото. Но това е предмет на политическото ръководство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново откритие в Перперикон направиха археолози
Ново откритие в Перперикон направиха археолози
Информационна кампания за превенция на женското здраве стартират във Враца
Информационна кампания за превенция на женското здраве стартират във Враца