НОВИНИ

Димитър Главчев: Вотът на недоверие към кабинета ще бъде отхвърлен

Все още не е ясно каква ще бъде темата на вота на недоверие, който ще внесат от БСП - това каза в студиото на "Денят започва" председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Той беше категоричен, че мнозинството в парламента е стабилно и вотът ще бъде отхвърлен. Главчев коментира още, че подкрепя идеята на премиера Бойко Борисов за отпадане на давността за престъпления, за да се разследват приватизационните сделки. В събота премиерът каза, че над 30 милиарда са откраднати по време на раздържавяването в икономиката и няма наказани. Днес Димитър Главчев коментира, че има 2 варианта за отпадане на давността.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
08:44, 06.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Предстои окончателно да се реши кой от двата варинта за промени в Наказателния кодекс по повод давността на престъпленията да бъде приет, каза пред БНТ председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Димитър Главчев - председател на Народното събрание: Или ще отпадне давността, или пък тя ще се възобновява, в смисъл няма да има давност. Според мен ще излязат доста интересни факти, така че това е на въпроса с отварянето на икономическите досиета и генезисът как се е случило забогатяването на някои от субектите, които са забогатели през този период, а давността е една от пречките да се разбере.

По повод предстоящото приемане на Бюджет 2018 в Народното събрание, парламентарният председател го определи като бюджет на стабилността и увеличените доходи.

Димитър Главчев - председател на НС: Близо 20 лв. ще се увеличи средната пенсия, с 50 лв. ще се увеличи минималната работна заплата, с 40 лв. обезщетението през втората година за отглеждане на дете, едновременно с това са предвидени и разходи и за отбрана, тоест за сектор "Сигурност" има предвидени разходи, от които също за заплати има около 100 млн., в МВР има предвидени 55 млн. за заплати и 700 млн. има въобще за администрацията за повишението на заплатите.

Димитър Главчев каза също така, че вотът на недоверие, който се очаква да внесат от БСП и ДПС, ще бъде отхвърлен от мнозинството. А по отношение на това кой ще бъде новият здравен министър заяви, че не е редно преди тази тема да бъде обсъдена на политически съвет с партньорите в управлението от Обединените патриоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парадайз пейпърс - новото разкритие с офшорни фирми
"Парадайз пейпърс" - новото разкритие с офшорни фирми
ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета
ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета