Икономическите прогнози за растежа на България могат да се подобрят, ако се промени данъчната политика. Това каза в предаването "Още от деня" лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

По повод ангажимента на премиера Бойко Борисов за увеличение на заплатите с 10% догодина, той каза, че премахването на данъка върху минималната заплата може да е търсеното решение.

Манолов не изключи възможността КТ "Подкрепа" да издигне собствен кандидат за изборите за Европейски парламент, тъй като вотът е важен.

Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Ако решим, ще намерим приличен кандидат. Не изключвам тази възможност.

Синдикатът може да подкрепи и листата на някоя от партиите, макар според него вероятността за това е незначителна.

Президентът на КТ "Подкрепа" е решен да продължи на европейско ниво битката за българската енергетика и по-специално за въглищната, добивана в "Мини Марица Изток".

Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа":Заплахата за енергетиката идва от външни регулации с натрупани вътрешни проблеми.

Той смята, че планът за удължаване работата на мините до 2038 г. може да се реализира, ако битката за него бъде спечелена в ЕС.


Борисов: Очаква се догодина доходите да се повишат с поне 10%

Борисов: Очаква се догодина доходите да се повишат с поне 10%

Догодина се очаква доходите да се повишат с поне 10%. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на юбилейния конгрес на КТ "Подкрепа", която отбеляз...