НОВИНИ

Димитър Манолов: Зелената сделка към момента е заклинание

Никой още не знае какво представлява зелената сделка, какво ще включва този процес и как ще се отрази на съдбата на хората, каза в "Още от деня" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 18.02.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Протестът е заради това да знаем какво ще стане след 2030 г., никой още не знае какво представлява тази сделка и това е големият проблем, заяви Манолов.

Димитър Манолов: - Протестираме, за да има някаква яснота какво ще представлява този процес и каква ще бъде съдбата на хората, които участват в този процес.

Той подчерта, че това, което го интересува като българин е, дали някой иска да ни продаде някакви нови технологии, по които ние да произвеждаме тока си, или иска да ни продава направо ток, защото разликата между двете неща е чудовищно голяма. Важно е сами да си произвеждаме, независимо по какъв начин.

Димитър Манолов: - Иска ми се хората, които сега са заети, и техните деца и бъдещи внуци, които са родени там - на територията на Старозагорска област, Хасковска област, Ямболска, Сливенска, отчасти Пловдивска - да продължат да се препитават на място, разбира се, с някакви други неща.

За съдбата на миньорите със сигурност има опасност, защото източник за произвеждане на енергия в Мариците няма да са лигнитните въглища, заяви президентът на "Подкрепа". Засегнатите, според един доклад на група възложители, ще са между 94 000 и 122 000 души. Поетапно ще се случва спирането на производството с въглища и замяната с газ, но това не ни прави спокойно, заяви Манолов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов за коментара на Гешев: Акъл на никого не съм давал
Каракачанов за коментара на Гешев: Акъл на никого не съм давал
ДРУГИТЕ новини: БГ кино на София филм фест
ДРУГИТЕ новини: БГ кино на София филм фест