НОВИНИ

Какви са капаните за потребителите на морето?

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов разказа в "Още от деня" какви са нарушенията в ущърб на потребителите по морето.

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 13.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов заяви, че от доста време се извършват проверки по Черноморието и по планинските курорти, където има струпване на туристи. От началото на юни до сега са извършени по морето над хиляда проверки по хотели, в ресторанти, в различен тип атракционни и в търговската мрежа заради подадени сигнали.

Нарушения са установени в около 5% от случаите. Те са свързани със заблуждаване на потребителите или със скривания на важна информация, която ги удря по джоба, несъществуващи намаления и цени в евро в менютата.

При хванати нарушители наказанията са забрана да го прави занапред и глоба. Глобата може да е стигне и до 50 хиляди лева, ако го извърши повторно, каза още Маргаритов.

Потребителите могат да подават сигнали и оплаквания в Комисията в приемните, които са отворени в по-големите морски градове, както в Приморско и Царево. Сигнал може да се подава онлайн или по телефона.

По отнешение на измамите с имоти, Маргаритов предупреди хората да внимават в малките букви, когато подписват договори с брокерски агенции.

Вижте във видеото какво каза още Димитър Маргаритов за измамите с имоти и нарушенията в автокъщите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха още фрагменти от Голямата базилика в Пловдив
Откриха още фрагменти от Голямата базилика в Пловдив
Има опити да се неглижират изборите за президент, според Мустафа Карадайъ
Има опити да се неглижират изборите за президент, според Мустафа Карадайъ