НОВИНИ

Димитър Маргаритов, КЗП: Има воля проблемът с двойния стандарт да бъде решен

Двойният стандарт при храните е една от най-актуалните теми в момента. Доказа се, че такава разлика има. Аз очаквам, че в бъдеще ще се установят подобни разминавания по отношение и на други потребителски групи. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Най-хубавото е, че има воля този проблем да бъде решен, подчерта той.

bnt avatar logo
от БНТ
11:24, 12.05.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Според Димитър Маргаритов, на форума на 30 април е бил "еднозначно идентифициран този проблем и мярката, която трябва да го пребори".

Димитър Маргаритов, председател на КЗП: Този, който го прави, ще бъде санкциониран. Или ако смята, че трябва да продава някакъв продукт от своята гама с различно качество в сравнение с оригиналния, да бъде така добър да регистрира друга търговска марка и да е ясно, че това е нещо различно от онова, което потребителят познава по един или друг начин.

Той призова потребителите към активност, защото тогава се поставят проблемите, извършват се проверки и се санкционират нарушителите.

Димитър Маргаритов, председател на КЗП: И най-вече търговците да си дадат сметка, че когато се опитат да изхитруват, ще има реакция и няма да им мине номерът.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Азия в София: Фестивалът Цветовете на традициите в Борисовата градина
Азия в София: Фестивалът "Цветовете на традициите" в Борисовата градина
АРТ щрихи с Галя Крайчовска
АРТ щрихи с Галя Крайчовска