НОВИНИ

Димитър Желязков - Митьо Очите е бил задържан в Истанбул

Димитър Желязков - Митьо Очите е бил задържан в Истанбул, научи "По света и у нас" от свои източници. Желязков е арестуван в изпълнение на червена бюлетина за издирване, издадено от Интерпол и след информация, подадена от българските служби към службите за сигурност в съседните държави за деня, в който Очите е напуснал България и дестинацията, по която се е отправил. Предстои България да изпрати искане за екстрадицията му до турските съдебни власти.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:34, 04.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

А днес се очаква специализираният съд да гледа мерките за неотклонение на групата за рекет, за която се смята, че е оглавявана от Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Прокуратурата ще поиска задържаните да останат за постоянно в ареста.

Желязков беше обявен за международно издирване. При задържането на групата той не е бил обвиняем и не е имал забрана за напускане на страната, обясниха от държавното обвинение. Издирва се още един от сочените за съратници на Митьо Очите, общинският съветник Пейко Янков, син на разстреляния бивш председател на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

За момента разследващите разполагат с показанията на 6-ма пострадали от групата за рекет по Южното Черноморие. На някои от тях е предоставена специална закрила.

;

Информацията беше потвърдена от ръководителя на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

Даниела Начева - и.д. ръководител на Специализираната прокуратура: Тази нощ в Истанбул, в хотел, около 3:00 часа. Информацията, с която разполагаме в момента е, че в четвъртък е преминал границата от Гърция в Турция и благодарение на бързите действия на турските власти, е бил задържан. И в тази връзка искам да изкажа официално благодарностите си към турските власти за бързата и адекватна намеса и действията по задържането му. Процедурата по екстрадицията вече е задвижена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещините в Европа продължават: В Португалия очакват 47 градуса
Горещините в Европа продължават: В Португалия очакват 47 градуса
​Два вертолета се сблъскаха във въздуха в Красноярския край, загинали са 18 души
​Два вертолета се сблъскаха във въздуха в Красноярския край, загинали са 18 души