НОВИНИ

Григор Димитров спаси два мачбола и спечели драматичен мач в Барселона

Григор Димтиров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като постигна изключително драматична победа над Малек Джазири със 7-5, 3-6, 7-6 (8) в мач от третия кръг на надпреварата на клей. По този начин най-добрият български тенисист си върна на Джазири за загубата в Дубай по-рано тази година. За място на полуфиналите Димитров ще спори с Пабло Кареньо Буста или Адриан Манарино.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:24, 26.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
григор димитров спаси два мачбола спечели драматичен мач барселона

Световният номер 5 бе далеч от най-доброто си равнище, докато опонентът му игра много агресивно, но в крайна сметка Григор показа характер и се наложи в тайбрека на решаващия сет.

В първия сет тунизиецът поведе с пробив, но Димитров го върна, след което взе подаването на съперника си в решаващия 12-ти гейм и поведе в резултата. Във втората част нивото на българина падна и той допусна два пробива, с което се влезе в трети сет. В него отново Джазири пръв дръпна с пробив, но Гришо го върна, като спаси един мачбол по пътя си към тайбрека, който бе изпълнен с обрати. Хасковлията първи стигна до два поредни мачбола при 6-4, но ги пропусна, след което тунизиецът стигна до втория си шанс да затвори мача, но също не успя да го стори.

Последва нов пропуснат мачбол от Димитров, преди той все пак да затвори мача от четвъртия си опит и да се класира за четвъртфиналите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски служители влязоха в руското консулство в Сиатъл
Американски служители влязоха в руското консулство в Сиатъл
Бойко Борисов се срещна с Желяз Андреев
Бойко Борисов се срещна с Желяз Андреев