НОВИНИ

"Диор" представи колекцията си мъжко облекло в Париж

Колекцията на "Диор" бе показана в рамките на Седмицата на мъжката мода в Париж, предаде Франс прес. Творческия директор на "Диор" Крис Ван Аш, който от 10 години отговаря за колекциите мъжко облекло на модната къща, се е постарал да отдаде дължимото на ателиетата ѝ, които се намират на ул. Маринян 3 във френската столица.

диор представи колекцията мъжко облекло париж
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 25.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Адресът се вижда върху етикети, пришити към ръкавите на сака или захванати за копчетата им. Надписът "Кристиан Диор Ателие" е също върху черни райета на палта, костюми и шалове. Белгийският моден дизайнер за пореден път се е опитал да внесе нещо ново в комбинацията черен костюм/бяла риза. "Това е като ДНК на мъжките облекла на "Диор", коментира той. Ван Аш е добавил виждането си за спортно и градско облекло.

"Всички смятат, че с костюма тайор е свършено, но аз не съм на същото мнение - сподели той. - Виждам, че на млади манекени, които са свикнали да носят джинси и тениски, им допада да облекат елегантни костюми." Сакото този път е вталено. Представени бяха също сака без ръкави, носени в комбинация с шорти, както и с панталони и маратонки.

За втората част от колекцията Ван Аш вероятно се е вдъхновил от американски кампус. Дизайнерът е заимствал цветове, характерни за колежански униформи - светло синьо, бордо, бежово, червено, за да проектира суичери и якета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Време за море... (ГАЛЕРИЯ)
Време за море... (ГАЛЕРИЯ)
Между 10 и 12 часа е най-подходящото време за чашка кафе
Между 10 и 12 часа е най-подходящото време за чашка кафе