НОВИНИ

Дипломатическите совалки между Вашингтон и Пхенян продължават

Дългоочакваната среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун може да се състои на 12 юни. Това заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс. Тонът между Вашингтон и Пхенян отново се затопля, а в Съединените щати за среща с държавния секретар Майк Помпейо пристигна и високопоставен севернокорейски политик.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:14, 31.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Ким Йон-чхол, заместник-председател на управляващата Корейска трудова партия, пристига на летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк. Това е най-високопоставената севрнокорейска визита в Съединените щати от близо 20 години. Без да прави изказвания пред медиите, корейският политик се отправи за среща с американския държавен секретар Майк Помпейо.

Двамата се срещнаха на работен обяд, за да доуточнят подробностите около дългоочакваната среща между лидерите на Съединените щати и Северна Корея. А според говорителката на Белия дом, реалността разговорът между Тръмп и Ким да се състои, е много голяма.

Сара Сандърс, говорител на Белия дом: Продължаваме активно да се готвим за среща между президента и лидера на Северна Корея. Ние сме подготвени, а както виждате - дипломатическите разговори на различни нива не са спирали. Имаме намерение срещата да се състои на 12 юни. Ако това не стане, ще бъдем готови и на 12 юли.

Ако срещата Тръмп - Ким отново не бъде отменена, домакин на историческите разговори ще бъде Сингапур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Кардашиян с молба към Тръмп за амнистия на затворничка
Ким Кардашиян с молба към Тръмп за амнистия на затворничка
Избират нов временен кмет на Младост
Избират нов временен кмет на "Младост"