Дипломатическият институт и тази година ще се включи в инициативата "Денят на най-добрите новини от света" с информационна кампания на 24 октомври в две от основните висши учебни заведения в София - Софийския университет "Св. Климент Охридски" и УНСС. Това съобщиха от Дипломатическия институт.

Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на българските младежи. Посланията й са ориентирани и към частния и медийния сектор в България, затова тя ще бъде проведена и в сградата на "Бизнес парк София", както и в БТА.

През октомври т.г. инициативата "Денят на най-добрите новини от света" ще бъде проведена в голяма част от държавите членки на Европейския съюз за втора поредна година. Целта й е европейските граждани да бъдат информирани за изпълнението на "План 2030" за устойчиво развитие на ООН и залегналите в него 17 глобални цели за устойчиво развитие. Това ще се осъществи чрез разпространяването на специално изготвен вестник, съдържащ вдъхновяващи истории за ролята на официалната помощ за развитие, както и чрез интерактивни игри.