НОВИНИ

Директна самолетна линия между България и Индия обсъдиха Радев и Ковинд

Знаково посещение на президента на Индия - Рам Натх Ковинд по покана на държавния глава Румен Радев. Президент на Индия не е идвал у нас от 15 години.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:00, 05.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По време на днешната среща бяха обсъдени възможности за общи проекти в областта на информационните технологии, ядрените изследвания, отбраната, фармацията. За да се задълбочат двустранните отношения бяха подписани споразумения и меморандуми. Президентите са обсъдили и възможността за откриване на директна самолетна линия между Индия и България.


Румен Радев - президент на България: Индиня е изключително важен партньор за България. Индия се оформя като глобален фактор в световната икономика. Не само заради обема на тази икономика, но заради изключително високия и устойчив темп на икономическо развитие. Особено в области с висока добавена стойност - информационни технологии, комуникации, отбранителна индустрия, фармация, изследвания на космоса, приложни научни изследвания.
Рам Натх Ковинд - президент на Индия: България може да бъде ключов партньор на Индия в сектора на отбраната, по нашата програма "Направи" в Индия, както в областта на информационните технологии, логистиката, инфраструктурата по нашата програма "Цифрова Индия" и "Интелигентни градове".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите във Врачанската болница
Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите във Врачанската болница
Няма огнище на африканска чума в Добричка област
Няма огнище на африканска чума в Добричка област