НОВИНИ

Любомир Кулински, БАБХ: Не пазарувайте от нерегистрирани обекти

Не пазарувайте от нерегистрирани обекти, от багажници, бусове, паркове и градинки. Не пазарувайте нито яйца, нито агнешко от такива места, цената е по-ниска,но рискът е по-голям. Пазарувайте от обекти, регистрирани по Закона за храните. Това коментира в "Още от деня" д-р Любомир Кулински - директор на дирекция "Контрол на храните" в Българската агенция по безопасност на храните.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 03.04.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В студиото на "Още от деня" Кулински заяви, че от 5-7 хил. извънредни проверки се извършват за една седмица по Великден обикновено с актове и затворени обекти.

Любомир Кулински: Правим всичко възможно да няма фалшиви бои за яйца, агнешко, зелена залата, всичко. Да не се учудят хората, ако видят вносно агнешко месо. Вносът обикновено е от Нова Зеландия и Австралия. То пристига дълбоко замразено и се реализира като такова, а българското е охладено.
Константин Арабаджиев - член на Комисията за защита на потребителите: Всеки търговец е длъжен да има етикет и обозначена цена на продукта, който продава. Трябва да е описана и единицата мярка. Ако купуваме агнешко на 15 лв /кг, това трябва да е описано на етикета. В противен случай това е административно нарушение и се санкционира.

Той коментира още, че капаните са основно фалшивите намаления.

Константин Арабаджиев: Продават се лимитирани стоки, които са пакет от няколко други стоки - козунак с две яйца и вие не може да установите кое колко струва.

При почивки Арабаджиев заяви, че хората трябва да са информиране за крайната цена на пакета дали туроператорът е регистриран на сайта на Министерството на туризма, дали има застраховка "професионална отговорност" и докога е тя, както и при всяка една оферта да четат внимателно етикетите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи дариха апаратура за Клиниката по детска хирургия
Младежи дариха апаратура за Клиниката по детска хирургия
Невидимото в киното
Невидимото в киното