НОВИНИ

Директор подаде оставка заради насилие в училище

Директорът на Основно училище "Христо Смирненски" в Ямбол подаде оставка заради пореден случай на насилие в час. Маскирани четвъртокласници били своя съученичка. Удряли й шамари. Всичко това е заснето в междучасието с телефон от съученичка на битото момиче. Инцидентът е станал миналата сряда. Абсурдното е, че всички институции се задействаха, едва след като кадрите бяха показани от медиите. Районната прокуратура се е самосезирала по случая.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
15:45, 24.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Инцидентът е станал в междучасието. Момчета от 4 клас са заобиколили своята съученичка Гергана, докато стояла на чина си и започнали да я удрят по главата. Нейната приятелка Мириам записала тормоза с телефона си.

Пострадалото момиче Гергана разказа, че докато е стояла на чина без нищо да прави двама-трима съученици започнали да я бият и я заплашили дори с нож. Гергана и майка й твърдят, че това не е инцидент, а честа практика в училището.

Мария Желязкова, майка на Гергана:
Оплаквала се е многократно, обаче мерки никакви и нищо не е направено, оправя се за момента и после пак се продължава.

Класната твърди, че е научила за инцидента едва на следващия ден.

Таня Йовчева, учител
Всичко това се случва в сряда след часа по английски, децата излизат в голямо междучасие. Нито Гергана ми се е оплакала, нито до края на деня родителите на Гергана са ми звъннали, нито е потърсила медицинска помощ.

Директорът на училището признава, че не е подал сигнал в Регионалното управление по образование, но е категоричен, че случаят е единичен.

Димитър Бояджиев, директор на училището:
Не е системно, нямаме други деца по този начин да са бити, да са малтретирани. Това е инцидент, който неприятен.

Все пак директорът е решил да подаде оставката си. От регионалното управление на образованието вече са назначили комисия за проверка на случая. В училището дойдоха на проверка и от отдел „Закрила на детето".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14-годишно момче е в кома заради селфи върху локомотив
14-годишно момче е в кома заради селфи върху локомотив
В Сърбия задържаха 16 митнически служители, нанесли големи щети на хазната
В Сърбия задържаха 16 митнически служители, нанесли големи щети на хазната