НОВИНИ

Директорът на Агенцията по трансплантация подаде оставка

Д-р Мариана Симеонова, директор на Агенцията по трансплантация, е подала заявление за напускане, но днес ѝ предстои още един разговор с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, научи БНР. От Министерството на здравеопазването потвърдиха информацията и уточниха, че към момента министърът изчаква резултати от поръчаната от него експертна оценка за дейността на Агенцията и на базата на нея ще бъде взето и решението за оставката.

bnt avatar logo
от БНР
14:52, 21.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
директорът агенцията трансплантация подаде оставка

Д-р Симеонова е директор от 5 години и беше назначена от Десислава Атанасова, тогава министър, а сега депутат от ГЕРБ.

Пациентски организации "Заедно с теб" разпространиха писмо до медиите, в което изразяват несъгласието си с оставката на д-р Мариана Симеонова.

Според организациите, без д-р Симеонова работата на институцията ще спре напълно. По думите на Пенка Георгиева от организациите "Заедно с теб", с работата си д-р Симеонова повишава доверието в донорството и постига успехи чрез мрежата от кооридинатори по донорство:

Работим с д-р Мариана Симеонова като пациентски организации, като алианс на трансплантираните и оперираните, чийто председател е Евгени Георгиев - сърдечнотрансплантиран, като други организации и категорично заявяваме нашето доверие към успехите, които постигна д-р Мариана Симеонова най-вече за повишаване доверието в донорството. Тя е човекът, който създаде активно действаща и работеща мрежа от координатори. Това са лекарите в координационните центрове, в спешните отделения от цялата страна.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: Колегите от БСП да не бъдат крайни популисти
Десислава Атанасова: Колегите от БСП да не бъдат крайни популисти
Премиерът Борисов откри първия Пловдивски икономически форум
Премиерът Борисов откри първия Пловдивски икономически форум