НОВИНИ

Директорът на БТА на съд заради бартер за минерална вода

Прокуратурата внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу генералния директор на БТА Максим Минчев. Мотивите са, че съзнателно бил сключил неизгодна сделка за доставка на минерална вода за нуждите на агенцията. Според Максим Минчев това е огромно недоразумение, защото става дума за бартер срещу реклама и не са изразходвани никакви обществени средства.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:25, 19.10.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според прокуратурата за периода от февруари 2016 до януари 2017 г. генералният директор на БТА е сключил две неизгодни сделки за доставка на минерална вода. Тя била доставяна срещу реклама и информационни услуги от страна на агенцията.

Обвинението е, че БТА е получавала бутилките на цена по-висока от средната на пазара, и така били нанесени щети в размер на малко над 93 хиляди лева. Другите мотиви на прокуратурата са, че при избора на доставчик Максим Минчев не е приложил обективни критерии, също така не са проведени обществени поръчки, въпреки наличието на предпоставките за това.

Максим Минчев, генерален директор на БТА: Става дума за огромно недоразумение, тъй като така наречената неизгодна сделка е осигурявала за служителите и гостите на БТА безплатно минерална вода по схемата бартер срещу реклама. По този договор бартер срещу реклама никога не са извършени никакви плащания и никакви обществени средства не са били изразходвани, нула.

На генералния директор е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инцидент спря движението на метрото по Линия 1 (ВИДЕО)
Инцидент спря движението на метрото по Линия 1 (ВИДЕО)
Младен Маринов коментира случая с нападнатия полицай в Сливен
Младен Маринов коментира случая с нападнатия полицай в Сливен