Много скоро ще въведем информационна система във Фонда за лечение на деца, каза директорът на фонда д-р Тинка Троева.

Тя обясни, че вече всичко е обсъдено и почти готово. Според нея това ще облекчи много достъпа на родителите до администрацията.

Директорът на фонда отбеляза, че основните установени нарушения са свързани с администрацията и функциите, които не са структурирани правилно.

Д-р Тинка Троева, директор на Фонда за лечение на деца: Всеки колега от експертите върши всичко, а не бива да е така. Ще отправим искане и към министъра, че искаме още трима експерти на щат. От 128 експерти само 40 са на щат, а това много затруднява работата. За граждански договори се изисква много тромава процедура по деклариране на доходи, а става дума за 30 лева.

Според Тинка Троева електронното здравеопазване ще облекчи дейността на Фонда за лечение на деца особено на родителите, които имат нужда от помощта на фонда. Тогава и сроковете и стреса на тези родители и деца ще се изпари.

Вижте целия разговор във видеото.

Проверката във Фонда за лечение на деца разкрива фрапантни нарушения

Проверката във Фонда за лечение на деца разкрива фрапантни нарушения

За периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г. са разкрити редица нарушения - това показва проверка на специално назначена комисия от Министерств...

Нарушенията във фонда за лечение на деца - на прокурор

Нарушенията във фонда за лечение на деца - на прокурор

Бивши членове на обществения съвет към Фонда за лечение на деца са сезирали прокуратурата за документни престъпления, злоупотреба с лични данни, подмя...