Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Марияна Симеонова е подала оставка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

д-р Марияна Симеонова
д-р Марияна Симеонова © БНТ / АРХИВ

Мотивите на д-р Симеонова са лични, свързани с нейното професионално развитие. В близките дни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще назначи нов директор на ИАТ, като дотогава д-р Симеонова остава на поста, допълват от МЗ.

Екипът на Министерството на здравеопазването продължава преговорите за сключване на договор с европейски трансплантационен център, който да осигури лечението на българските граждани, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб. На финален етап са разговорите с трансплантационния център в гр. Есен, Германия, за които д-р Симеонова ще продължи да съдейства със своята експертиза, се казва още в съобщението.


На пресконферентция утре д-р Симеонова ще даде повече подробности около оставката си и сключването на Договора за европейски трансплантационен център.


През юни месец т.г. д-р Симеонова депозира оставката си, но не беше приета.

Не е приета оставката на директора на Изпълнителната агенция по трансплантация

Не е приета оставката на директора на Изпълнителната агенция по трансплантация

Не е приета оставката на директора на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството...