НОВИНИ

Директорът на "Кинтекс": Цялата информация е предоставена на ДАНС

Продължава проверката на ДАНС и Софийска градска прокаратура в държавното оръжейно дружество "Кинтекс". От дружеството предадоха вчера документи, изискани от държавната агетнция "Национална сигурност". За БНТ от ДАНС заявиха единствено, че проверката е под надзора на Софийската градска прокуратура. От обвинението обаче отказаха да уточнят за какво е тя.

Александър Марков
от Александър Марков
06:34, 29.03.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Изпълнителният директор на предприятието Иван Досков заяви за БНТ, че цялата информация, поискана от ДАНС, е предоставена и отказа да разкрие съдържанието на документите, тъй като ставало дума за търговска тайна.

Иван Досков, изп. дир. на "Кинтекс": Нямаше представител на прокуратурата в групата, която дойде на посещение в "Кинтекс". И с писмо поискаха да им бъдат предоставени документи, които касаят текущата дейност на фирмата, а именно - това са договори, които фирмата е подписала с чуждестранни клиенти, и договори, които са подписани с българските производители, чиято продукция се изнася с тези договори.

Досков отказа да разкрие съдържанието или да оповести кои точно контракти се обект на проверка.

Иван Досков, изп. дир. на "Кинтекс": Ние нямаме практика да оповестяваме конкретно за какво и закъде става въпрос, тъй като все пак това е информация, която съдържа търговска тайна и, според мен, не е необходимо на този етап това нещо да се оповестява публично.

Досков заяви, че не се притеснява от проверката. В нея нямало нищо необичайно.

Иван Досков, изп. дир. на "Кинтекс": Значи, аз лично нямам никакви притеснения, тъй като част от тази информация, която днес беше поискана вече е предоставяна на органите на ДАНС, в началото на тази година. Така че това не е нещо ново.

Наскоро икономическият министър Божидар Лукарски обяви, че през 2016 г. българските оръжейни предприятия ще реализират контракти за 112 милиона лева. Което било с 50% повече в сравнение с 2015 г. Близкоизточните страни са традиционните клиенти, с които оръжейните ни компании търгуват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служба в памет на жертвите на атентата в Бркюсел събра и мюсюлмани, и евреи
Служба в памет на жертвите на атентата в Бркюсел събра и мюсюлмани, и евреи
Разширява се протестът на личните лекари
Разширява се протестът на личните лекари