НОВИНИ

Директорът на ТЕЦ "Бобов дол" е освободен от ареста срещу 30 000 лв.

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" е освободен от ареста. Вчера Емил Христов беше задържан за 24 часа, а днес вече е но работното си място. Определена е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 30 000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
12:05, 21.02.2020
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Във връзка с постъпил сигнал на 16 януари за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие - на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ – Е.Х. Същият е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК. Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3600 нарушения при акцията за контрол на тировете и автобусите
Над 3600 нарушения при акцията за контрол на тировете и автобусите
Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците
Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците