Аз съм срещу насилието, заяви в "Денят започва" директорът на 65-то училище в столичния квартал Бусманци. Там вчера преподавателят по физическо разкървави устната на 15-годишен ученик. Той е разговарял с учителя по физическо, който също е срещу насилието.

Бусманци, Район Искър

Според директора на училището Жельо Колев ученикът е доста проблемно дете. Неговият проблем се състои в това, че не е със своите връстници, защото повтаря за трети път 5 клас.

Жельо Колев, директор Явно е, че не се чувства на мястото и че се срамува и този срам води до по-груби прояви по отношения на учители, родители и ученици. Досега с ученика не е работено по специален начин, защото от началото на годината има натрупани 404 неизвинени отсъствия и не можем да осъществим контакт с него. Предстои ни усилена работа в три посоки - с учителския екип, който е унизен, с децата, които са много притеснени, днес и утре с тях ще работят психолози. Ще се работи и с това дете, защото ние сме призвани да работим за спасяването на едно дете. Ще се опитаме да осъществим контакт и с родителите.

Преподавателят е доста сърцат и всеотдаен човек, който е изключително добронамерен, обича предмета и децата. Децата го усещат и те също го обичат. Много хора от Бусманци се събраха на протест тази сутрин в подкрепа на преподавателя тази сутрин, каза още директорът на училището.

Преподавател разби устната на ученик в 65-то училище

Преподавател разби устната на ученик в 65-то училище

Преподавател удари ученик и му разкървави устата. Инцидентът е от 65-о училище в столичния квартал "Бусманци". Родителите на пострадалия Роберто са из...