НОВИНИ

Директорът на "Юнион Ивкони": Нямаме информация дали пътниците са били с колани

Друг автомобил удря странично автобуса, това е, което знаем за катастрофата. Нямаме друга информация. Разговаряхме с шофьора по негови думи страничния удар го кара да напусне платното. Това каза изпълнителният директор на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов пред БНТ.6 души загинах, а над 20 са ранени при катастрофа на магистрала Тракия близо до Вакарел. Ранените са настанени в шест болници в София.

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 13.04.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Георги Атанасов, изпълнителен директор на "Юнион Ивкони": Шофьорът е почивал 3 дни преди това, автобусът е чисто нов - 2017 г. август месец е произведен. Нямаме информация дали пътниците са били с колани, автобусът е снабден с такива. Всеки автобус, произведен след 2008 г., е оборудван с предпазни колани. По принцип шофьорите призовават пътниците да използват колани, но няма как да бъдат задължени.

Преди 5 месеца отново имаше инцидент с автобус на същата фирма. Тогава имаше 17 пострадали, а собственикът на "Юнион Ивкони" подаде оставка от поста си на депутат заради конфликт на интереси, понеже беше в Транспортната комисия в НС, но и заради тогавашната катастрофа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно сбогом с големия български композитор Тончо Русев
Последно сбогом с големия български композитор Тончо Русев
Две деца загинаха при пожар в землището на село Устина
Две деца загинаха при пожар в землището на село Устина