НОВИНИ

"Дисни" ще получи застрахователна премия заради неочакваната смърт на Кари Фишър

Компанията "Дисни" има застраховка за 41 милиона британски лири загуби, ако Кари Фишър не успее да завърши снимките на новата трилогия от сагата "Междузвездни войни", съобщи в. "Индипендънт".Очаква се "Дисни" да получи една от най-големите застрахователни премии в историята. Застраховката е сключена с "Лойдс", Лондон.

bnt avatar logo
от БТА
20:48, 02.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още
дисни получи застрахователна премия заради неочакваната смърт кари фишър

Кари Фишър се превъплъти отново в принцеса Лея (генерал Органа) в "Междузвездни войни: Силата се пробужда" от 2015 г. Тя почина от инфаркт на 60 години в Лос Анджелис миналата седмица. Актрисата вече беше приключила снимките за втория филм, наричан "Епизод VIII", който ще бъде пуснат в киносалоните през декември 2017 г. Тя трябваше да участва в още един филм от поредицата.

Подобни застрахователни договори са обичайни в киноиндустрията. Засега не е ясно как "Дисни" ще реагира на смъртта на Кари Фишър. Тя трябваше да има голяма роля в "Епизод IX". Възможно е компанията да реши да използва компютърно генериран образ, като в "Rogue One: История от Междузвездни войни".

Подобен проблем имаше и филмът "Игрите на глада:Сойка присмехулка - част 2", когато Филип Сиймур Хофман почина през 2014 г. Повечето сцени с него обаче бяха заснети. Тогава беше пренаписан сценарият за една ключова сцена, а в други, в които актьорът нямаше реплики, беше използван компютърно генериран образ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българско момиче отговори на въпрос на учени от Масачузетския университет
Българско момиче отговори на въпрос на учени от Масачузетския университет
Жители на Джерман протестираха срещу изграждане на депо за битови отпадъци
Жители на Джерман протестираха срещу изграждане на депо за битови отпадъци