НОВИНИ

Дистанционно обучение в Стопанската академия в Свищов

През последните години най-голям интерес към специалностите, които се изучават дистанционно отчитат в Стопанската академия в Свищов. Така ръководството на университета вече работи по изграждането на нова онлайн платформа, който ще позволи на студените да слушат лекции в реално време, както и да задават въпроси на преподавателите. Това ще позволи и на студенти от чужбина да се обучават в най-старото више училище у нас категорични са преподавателите.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
06:38, 14.07.2016
6473
Чете се за: 00:34 мин.
Още

През последните години все повече нараства процентът на студентите, които по време на обучението си работят, с това и преподавателите в Стопанската академия в Свищов си обясняват огромният интерес към дистанционното обучение.

доц. Драгомир Илиев – д-р на Център за дистанционно обучение СА „Д. А. Ценов“ - Свищов: Дистанционната форма на обучение при нас се развива много добре, но имаме идеи тя да стане още по атрактивна и всъщност да дадем възможност на преподавателите и студентите да осъществят този процес с още по-високо качество на обучението.

Така от догодина студентите ще имат възможност да слушат лекции онлайн в реално време и от всяка точка на света.

доц. Драгомир Илиев: Стремежът е да можем вече и с видео-конферентна връзка да позволим на нашите преподаватели да изнасят своите лекции и да дадем възможност на студентите да задават своите въпроси наистина да нямат тази граница, да се стопи тази граница, географските разстояния да отпаднат в обучението.

С новата система ще бъдат въведени и магистърски програми на английски език, по които ще могат да се обучават дори студенти от чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция отбелязва националния си празник
Франция отбелязва националния си празник
Първи ден на Тереза Мей начело на британското правителство
Първи ден на Тереза Мей начело на британското правителство