НОВИНИ

Диян Стаматов: Нито едно дете не трябва да отпадне от училище

Не трябва нито едно дете да отпада от училище. С този апел заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри срещата на директорите на училища, организирана преди началото на учебната година в Регионалното управление на образованието /РУО/ в област Враца, съобщи пресцентърът на МОН.

bnt avatar logo
от БТА
15:24, 31.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още
диян стаматов нито едно дете отпадне училище

Заместник-министър Стаматов е призовал директорите активно да се включат в проекта "Твоят час" по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", за да подпомогнат учениците със слаби резултати, със специални образователни потребности и с таланти.

По думите на Диян Стаматов всяко дете е в риск и заслужава подкрепа в училище, особено ако не я получава от семейството. Заместник-министърът на образованието е препоръчал на експертите от РУО да помагат на директорите, да внимават с рестрикциите при изпълнението на наредбите, защото тази година ще е необходима на всички, за да адаптират работата си по новия Закон за предучилищното и училищното образование. Стаматов специално е подчертал, че квалификацията на учителите вече става задължителна, а не както досега - който пожелае да участва в обучения.

В област Враца вече е направен анализ на слабите резултати от Националното външно оценяване в седми клас и всяко училище изготвя свои мерки за преодоляването им, е съобщила началникът на РУО-Враца Галина Евденова. По думите й взимат се мерки и за намаляване на отсъствията. Евденова е разпоредила да не се извиняват отсъствия срещу медицинска бележка, а задължително да се представя амбулаторен лист от прегледа на ученика, който твърди, че е отсъствал заради заболяване.

Още в началото на новата учебна година РУО-Враца планира срещи в различните общини, за да помагат експертите на учителите по места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ обвинение за катастрофата край Лесидрен
Второ обвинение за катастрофата край Лесидрен
Кинофестивалът във Венеция започва при засилени мерки за сигурност
Кинофестивалът във Венеция започва при засилени мерки за сигурност