НОВИНИ

Дълги колони от автомобили на входовете на София

Тежко изпитание беше днес трафикът по основните пътни артерии на страната. В края на почивните дни, очаквано се натовари движението най-вече към София.

Мария Чернева
от Мария Чернева
18:59, 17.04.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Дълги колони от автомобили на входовете на София в последния почивен ден. Много натоварен беше трафикът на АМ "Хемус", АМ "Тракия", АМ "Струма" и главен път Е-79. Ремонтите в тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на АМ "Хемус" и днес бяха причина за образувалите се тапи. Инциденти усложняваха движението допълнително на няколко места по основните пътища.

В този момент най-тежък е трафикът на всички входове на София. Владая е едно от най-невралгичните точки - там въпреки прецизираната организация на движението, виещите се колони са факт. Както всеки път в края на почивните дни. И никой не можа да ми отговори какви са причините, при положение че алтернативата, която дълго чакахме е прекрасна - автомагистрала Люлин. Там движените беше безпроблемно.

Невралгично е на входа от "Хемус", но не толкова, колкото при двата тунела на магистралата. Витиня и Ечемишка, където се намирам в момента. Знаете че и двата тунела пропускат с едната си тръба, докато другата е в ремонт. И измъкването отнема около половин час. Виждате вероятно картина от по-рано днес, шофьорите не скриха раздразнението си.

Ремонтът на тунелите се очаква да приключи в края на юни. Не тунелите, а два инцидента с човешки жертви станаха причина за няколко задръствания по рано през деня. Тук на "Хемус" рано сутринта в района на Жерково мъж, който е излизал от автомобила си е бил ударен от друг и е починал на място. Мъжът е служител на АПИ, който се е отзовал на сигнал.

Горе-долу по същото време е блъснат и пешеходец на "Тракия" около Ихтиман. Районът там до късно беше проблемен с още няколко по-леки произшествия. Особено проблеми предизвика катастрофата точно преди тунела "Траянови врата". За отбелязване е и напрежението по пътя София - Варна, около село Български извор - просто пътя, който минава е много тесен и със завои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Натоварено движение по АМ Струма и главен път Е-79
Натоварено движение по АМ "Струма" и главен път Е-79
Жителите на гара Бяла в Русенска област събраха пари за камбана
Жителите на гара Бяла в Русенска област събраха пари за камбана