НОВИНИ

Цветан Цветанов: Дълговете на вероизповеданията ще бъдат разсрочени

Няма да има амнистия на задълженията на вероизповеданията, а отлагане. Новината съобщиха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовият министър Владислав Горанов. Обратът дойде дни, след като с гласовете на ГЕРБ и ДПС бяха приети на първо четене промени в Закона за вероизповеданията, с които се предвиждаше опрощаване на над 8 милиона и 200 хиляди лева дългове. От тях - 8 милиона и 100 хиляди - на Главното мюфтийство.

Надежда Василева
от Надежда Василева
14:28, 13.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Правим отсрочване на задълженията, натрупани до края на 2018-та година, а не амнистиране както беше досега, дългът не е изискуем, всички неизпълнени производства от НАП се спират и ще бъдат временно преустановени. Видяхме, че темата излезе извън обхвата на всички вероизповедания, а се говореше само и единствено за мюфтийството в България. Тук искам категорично да заявя - по никакъв повод нито политическа партия ГЕРБ, нито ПГ на ГЕРБ, нито МС има някаква договорка или извиване на ръце от страна на ДПС.
Владислав Горанов - министър на финансите: Това е съществуващ способ в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, това не е някаква иновация. Ще даде възможност законът за вероизповеданията да изпълни основната си цел - финансиране на възнагражденията на свещенослужителите от различните вероизповедания да могат да бъдат частично осигурени със субсидия от бюджета.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изслушването на единствения кандидат за шеф на КФН
Започна изслушването на единствения кандидат за шеф на КФН
На първо четене: Край с пушене на наргиле на закрито
На първо четене: Край с пушене на наргиле на закрито