НОВИНИ

Днес е Международният ден на мира

Днес е Международният ден на мира. Той беше тържествено отбелязан пред Паметника на Незнайния воин в София. Мотото тази година е "Природата не води преговори".

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:29, 20.09.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
международният ден мира

Официален гост на честванията беше вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя отбеляза, че едно от най-големите предизвикателства пред света са климатичните промени и допълни, че от години насам светът не е бил с толкова конфликти в различни точки на света.

Честването тази година се организира от Съюза на ветераните от войните на България, Дружеството на ООН в България, обществени, патриотични и младежки организации.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: "Нашето поколение, моето поколение, вашето поколение, надявам се поколението на нашите деца, свикнахме да живеем в мир. Смятаме го за даденост. В спокойните дни градим своето бъдеще, мислим за своята кариера, правим семействата си, мислим за децата си. Но, уважаеми дами и господа, мирът не е даденост и всеки ден с всяка наша мисъл и с всяко наше действие трябва да мислим как да го опазим, за да има човечество".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напусна ни нашият колега Васил Атанасов Василев
Напусна ни нашият колега Васил Атанасов Василев
Катерушка падна върху 4-годишно дете в Асеновград
Катерушка падна върху 4-годишно дете в Асеновград