НОВИНИ

Екип на Спешна помощ в Гоце Делчев е нападнат

Днес отбелязваме Световния ден на спешната помощ. Според медици от Гоце Делчев основният проблем е агресивното поведение от страна на пациентите. Последният случай е от вчера, когато пациент е нападнал медицински екип в Гоце Делчев. По време на транспортирането от дома му до Спешния център, мъжът започнал да удря лекаря и медицинската сестра.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
22:43, 27.05.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

След получен сигнал екип на Спешния център в Гоце Делчев отишъл на място, където открили мъж, изпаднал в безпомощно състояние. Качили го в линейката и при опит да го обслужат, пациентът се изправил и започнал да удря с юмруци медиците и вратата на линейката.

Д-р Костадин Шабанов: Те даже се изплашват, но успяват да спрат колата и потушават малко случая. Идват тука, но има избито стъкло, пациентът се е показал гол навънка и така нататък. Агресивен е бил много. И тука вече се намесва и полиция. Правят се необходими манипулации, за да се успокои човекът.

Лекарят и медицинската сестра не са пострадали, счупено е стъклото на линейката. Пациентът е прегледан от психиатър в благоевградската болница, според който мъжът е употребил наркотично вещество. Д-р Шабанов казва, че често пациентите се държат агресивно с лекарите,а това по думите му е проблем на работещите в спешната помощ.

Д-р Костадин Шабанов: В крайна сметка уважението към нашата професия е много малко. Хората викат понякога за елементарни неща, викат и за неща, които не са наше задължение. Пациентите, когато идват с една определена агресия и с една предразположеност, те самите вредят на себе си.

Според медици от Спешната помощ много често пациенти се изпращат при тях , а не за преглед от специалист или пък за настаняване в болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой ще е следващият канцлер на Австрия
Кой ще е следващият канцлер на Австрия
Московски съд удължи задържането на украинските моряци
Московски съд удължи задържането на украинските моряци