НОВИНИ

Днес излиза възпоменателният брой на "Шарли ебдо"

САМО ЗА ГЕРМАНИЯ СА ПОРЪЧАНИ 50 ХИЛЯДИ БРОЙКИФренският сатиричен седмичник "Шарли ебдо" излиза със специален брой в навечерието на годишнината от атентата, при който джихадисти избиха 12 души от редакцията заради публикувани карикатури на пророка Мохамед.

bnt avatar logo
от БНТ
06:32, 06.01.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

По повод тъжната годишнина, вестникът излиза със специален брой, на чиято първа страница е изобразен брадат бог, въоръжен с автомат Калашников и окървавена дреха, под заглавие: "Година по-късно убиецът продължава да шета". За специалния брой е предвиден тираж от около един милион екземпляра, десетки хиляди от които ще бъдат изпратени в чужбина. Само за Германия са поръчани 50 хиляди бройки.

В него има рисунки на избитите художници - Кабю, Волински, Шарб, Оноре, както и на външни автори - френската министърка на културата Фльор Пелрен, кинозвездите Изабел Аджани и Жюлиет Бинош. Художникът и собственик на списанието Рис, който бе тежко ранен на 7 януари миналата година, е автор на яростна редакционна статия в защита на светските принципи и срещу "фанатиците, оскотели от Корана".

Френският президент Франсоа Оланд почете вчера паметта на жертвите на кървавата атака срещу редакцията на "Шарли ебдо" в Париж. Той откри паметна плоча край редакцията на вестника, на която са изписани имената на убитите журналисти и редакционни работници при атентата на 7 януари миналата година. Присъстваха още роднини на убитите и високопоставени представители на френските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ спря влаковете между Берковица и Монтана заради нападения с камъни
БДЖ спря влаковете между Берковица и Монтана заради нападения с камъни
Акценти в новините на 06.01
Акценти в новините на 06.01