НОВИНИ

Изтича срокът на винетките за 2017 г.

Срокът на новите стикери няма да важи, както досега за календарната година, а от датата на закупуване. Цените им остават без промяна като 2018 г. ще е последната година, в която се ползват хартиени стикери. От регионалното министерство разчитат, че с изграждането и въвеждането на тол системата от 2019 г. ще се премине изцяло към електронно таксуване. Цената на най-масово продаваните винетки - за леки автомобили е 97 лв.-за година, 30 лв.- за месец и 15 - за седмица. Въвежда се и тримесечна винетка на цена 54 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 31.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Пред дирекцията за социално подпомагане в Стара Загора от сутринта се извиха опашки заради безплатните винетни стикери, които се отпускат на социално слаби и хора с увреждания. Броят на подадените заявления-декларации за отпускане на безплатна винетка досега е над 7000. И тези стикери важат една календарна година от датата на закупуване.

Павлина Делчева, директор Социално подпомагане: Над 3600 винетки трябва да раздадем от началото или по скоро от средата на месеца.Когато започнахме раздаването сме раздавали по 20-30 на ден, което е съвсем нормално като обем. Има едно голямо струпване на хора, тъй като всички искат в последния ден да си вземат винетката.
Защото днеска е 31.Миналата година пак на 31 дойдох и нямаше такъв проблем.....вероятно днеска няма и да мина,тъй,че ще дойда и утре
Вчера идвах, чаках четири часа, не можах да изчакам ,днеска пак.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последен ден за ползване на 5% отстъпка при подаване на данъчна декларация
Последен ден за ползване на 5% отстъпка при подаване на данъчна декларация
Национален протест на служителите в затворите
Национален протест на служителите в затворите