НОВИНИ

Отбелязваме Световния ден без цигари

Днес отбелязваме Световния ден без цигари. Статистиката сочи, че всеки четвърти ученик у нас пуши. Близо 40 на сто от децата между 10 и 19 г. са правили опит да пушат.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
17:08, 16.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

В София за деня без цигари беше организирана различна акция: всеки желаещ може да дари парите за кутия цигари за благотворителна кауза по негов избор.

Организаторите призовават фирми и заведения да поканят служителите си да се включат. Столичната Онкологична болнца се включи в кампанията. Събраните средства ще бъдат използвани за купуване на материали за арттерапия на пациентите.

Д-р Стефан Константинов, директор на УСБАЛО: Ние не очакваме да съберем някаква колосална сума пари. Не това е смисълът на инициативата. Инициативата е, вместо парите да отидат за нещо което ще увреди здравето, да отидат за нещо, което ще го подобри.
Проф Георги Калайджиев, началник отделение по "Гръдна хирургия и онкология", УСБАЛО: За някои заболявания, като инсулта например на петата година след отказване от тютюнопушенето се твърди, че рискът става, такъв, като при непушачите. Тоест винаги отказването от тютюнопушенето е положителна стъпка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновиха най-натоварения участък от Околовръстния път в София
Обновиха "най-натоварения участък" от Околовръстния път в София
Президентът определи мониторинговия доклад като витиеват
Президентът определи мониторинговия доклад като витиеват