Вече десети ден на лазурния бряг се провежда 70-ото юбилейно издание на фестивала в Кан. Tази година в официалната селекция има и българско участие. Днес е денят, в който ще бъде представен филмът "Посоки" на Стефан Командарев. БНТ е копродуцент и на филма.

Засилен интерес към лентата вече проявяват разпространители от няколко страни, а последната държава, сключила договор за проекта, е Франция, заяви режисьорът Стефан Командарев пред БНТ.

Стефан Командарев: Имахме две пазарни прожекции до момента. Официалните са днес. Резултатът е, че филмът е взет за киноразпространение в няколко много важни територии. Ще бъде по кината във Франция, Китай, Испания, Турция, в страните от Бенелюкс и в Полша, което е доста добре като резултат. Филмът се харесва и днес са двете важни прожекции.

Тази вечер ще видим и част от актьорския екип, който пристигна вчера в Кан. Това са Добрин Досев, Борислава Стратиева, Стефан Денолюбов, Иван Бърнев и др.

Филмът "Посоки" разказва за необикновените истории на шестима таксиметрови шофьори.


Стефан Командарев и неговите "Посоки"

Стефан Командарев и неговите "Посоки"

Режисьорът Стефан Командарев сподели в студиото на "Още от деня", че филмът "Посоки" вече е почти готов. Също така, той стиска палци за Теодор Ушев, Г...