През следващите месеци се очаква да заработи отново и книжният пазар на площад "Славейков".

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" все още няма Акт 16, такъв документ е издаден само за трамвайното трасе. На 21 май от строителния надзор са констатитали дефекти, които трябва да се отстранят. Такива са неравности по настилката, незапълнени добре фуги, тактилни линии за незрящи хора, които свършват в стена. Според надзора, строителят трябва да ги отстрани до края на днешния ден.

Връщат книжния пазар и пейката на Славейкови на "Граф Игнатиев"

Връщат книжния пазар и пейката на Славейкови на "Граф Игнатиев"

Днес приключва ремонтът на емблематичната за София ул."Граф Игнатиев". Довършителни дейности все пак остават, сред които подмяната на превърналите се...

Малко повече от година след началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев", обектът е готов.

Нова настилка и безшумни релси, нови пейки, кошчета и осветление. Нов облик и за стари, но емблематични места като градинката при църквата "Св.Седмочисленици", площад "Гарибалди" и площад "Славейков".

Инж. Даниел Евлогиев, директор Дирекция "Транспортна инфраструктура" към СО: Пейката, която е на баща и син Славейкови, сега е при реставратор, който работи върху нея и след като приключи работата тя ще бъде възстановена на своето място. Що се отнася до фонтана предстоят, още няколко проверки преди да бъде пуснат в експлоатация.

Превърналите се в емблема на ремонта на улица "Граф Игнатиев" ограничители, ще бъдат подменени до месец, месец и половина, заявиха от Столичната община.

Подмяната им няма да бъде за тяхна сметка. Отстраняването на дефектите по целия обект-също.

Инж. Тодор Тодоров, представител на фирмата за надзор на ремонта: Даде се срок от една седмица на строителя до 28-тоест до днес, да отстрани тези недостатъци. Основно на определени места локални деформации по настилките, някъде не добре фугирани настилки, довършване на така наречените посадни места на дърветата.

Продължава да се уточнява начинът, по който ще изглежда обновеният книжен пазар, както и какво ще има в пространството пред църквата "Св.Седмочисленици".

Последни поправки по ремонта на „Граф Игнатиев" в София, ден преди крайния срок

Последни поправки по ремонта на „Граф Игнатиев" в София, ден преди крайния срок

По столичната улица „Граф Игнатиев", площадите „Славейков", „Гарибалди" и градината на „Св. Седмочисленици" се отстраняват недобре извършени работи, к...