Преди шест години на днешния ден кървавият атентат на Летище Бургас отне живота на петима израелци и един българин.

С възпоменателна молитва, поднасяне на цветя и палене на свещи близките на загиналите в терористичния акт почетоха паметта им. На лобното място присъстваха Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов, главният секретар на МВР Младен Маринов, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутати и представители на еврейската общност в Бургас. Церемонията протече при засилени мерки за сигурност.

Посланикът на Израел в България Ирит Лилиан заяви, че няма прошка за тези, които са дали протекция на терористичната организация и призова правосъдието да възтържествува.

Ирит Лилиан, посланик на Израел у нас: Ние вярваме на правосъдната система в България и вярваме, че съдът ще постъпи справедливо с виновниците от Хизбула. Вярваме, че дори да отнеме време, понякога справедливостта изисква време, накрая ще достигнем до нея и хората, надяваме се, ще бъдат осъдени за ужасните дела, които са извършили.
6 години от атентата на летище "Сарафово"

6 години от атентата на летище "Сарафово"

Навършват се 6 години от атентата на летище "Сарафово" в Бургас. При терористичния акт загинаха петима израелски туристи, българският шофьор на взриве...