НОВИНИ

Днес ще бъде слънчево и топло, температурите ще достигнат до 35 градуса

Днес ще бъде слънчево и топло. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места за кратко ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, сочат данните в прогнозата на НИМХ.

слънчево топло температурите достигнат градуса
bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 08.08.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места по южното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 22 градуса, на 2000 м – около 15 градуса.

В Западна Европа температурите вече ще се нормализират. Облачността ще се увеличи и ще завали в Югоизточна Франция, в Испания, на Британските острови, в Германия и Бенелюкс. Над по-голямата част от Централна и Източна Европа ще е слънчево, а в Швеция ще е необичайно горещо. На Балканите температурите ще са нормални за началото на август.

У нас през следващите дни ще е слънчево. В Дунавската равнина и източните райони ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури малко ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС ще заседава по Националната програма за закрила на детето
МС ще заседава по Националната програма за закрила на детето
БНТ помогна на дете да отиде на олимпиада по математика в Тайланд
БНТ помогна на дете да отиде на олимпиада по математика в Тайланд