Днес следобед спасителните екипи ще стигнат до мястото на катастрофата с малък самолет край Скопие, при която загинаха четирима български граждани. В студиото на Сутрешния блок на БНТ гости бяха експертът по разследване на авиокатастрофи Ангел Борисов и журналистът Костадин Филипов.

Борисов посочи, че мястото на инцидента е изключително трудно за летене, тъй като представлява поредица от високи върхове. Теренът е много опасен и в този участък не бива да се случва отклонение от маршрута, каза той.

Той коментира и промяната на решението на пилота, който първо е поискал извънредно кацане в Скопие, а след това е продължил към София.

Експертът допусна, че освен лошото време, пилотска грешка, трябва да се изследва и вероятността за отказ на двигателя на самолета. Коста Филипов пък разказа подробности за региона, където е катастрофирал самолетът.

Известна е самоличността на загиналите край Скопие българи

Известна е самоличността на загиналите край Скопие българи

49-годишен бизнесмен, занимаващ се с преработка на отпадъци, съпругата му - столичен адвокат и двете им дъщери са загиналите в самолетната катастрофа...