Пълни самопризнания пред служебния си защитник е направил задържаният за зверското убийство на малкото момиченце от Сотиря, съобщи Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишният Мартин Трифонов е извършител на деянието. Пред адвоката си той обяснил, че е употребил алкохол и енергийни напитки.

Сотиря, Сливен

© БГНЕС

Утре сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК профила на заподозрения. В понеделник ще бъде решено дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин Трифонов ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав.

На задържания са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство. Той е настанен в Сливенската болница "Иван |Селимински" с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е.

Утре в Сливен е обявен ден на траур, а вечерта от 17ч пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на малката Кристин Георгиева.

Повдигнаха 3 обвинения на задържания за тежкото убийство на дете в Сотиря

Повдигнаха 3 обвинения на задържания за тежкото убийство на дете в Сотиря

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения - за убийство, за блудство и за изнасилване на задържания за убийството на 6-годишното дете от с...