НОВИНИ

ДНСК спира строителството на плажа Алепу до Созопол

Дирекцията за национален строителен контрол издаде заповед за спиране на строителството на плажа Алепу край Созопол. Това съобщи началникът на дирекцията Иван Несторов, който днес пристигна в района, за да направи проверка по повод сигналите, че е започнало строителство на ваканционен комплекс до плажната ивица.

днск спира строителството плажа алепу созопол
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 25.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Според Несторов първоначално са установени нарушения и пропуски на фирмата инвеститор. Несторов каза, че ще бъде направена обстойна проверка какво точно се случва на плажа.

Директорът на ДНСК ще обиколи цялото Черноморие по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Целта е да бъде направена цялостна проверка на строежите по морето. Заедно с арх. Несторов са служители от местната дирекция за строителен контрол в Бургас и Службата по геодезия, картография и кадастър.

Подробно ще бъдат проверени всички сигнали за строителни дейности и в къмпинга "Градина", и къмпинга "Арапя", каза Несторов. За плажа "Алепу" от понеделник ще бъде обследвана цялата документация, за да се установи дали става въпрос за укрепване на старо свлачище, както твърди инвеститорът, или се строи сграда, която ще е част от ваканционен комплекс.

След проверката по цялото Южно Черноморие ще бъдат взети и необходимите мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В гръцкия парламент продължават​ дебатите по Преспанското споразумение
В гръцкия парламент продължават​ дебатите по Преспанското споразумение
Арестуваха бивш съветник на Тръмп
Арестуваха бивш съветник на Тръмп