НОВИНИ

До 15 септември пускат движението по два участъка от столичния бул. „Дондуков"

До 15 септември ще бъде пуснато движението по столичния бул. „Дондуков" в два участъка: от Министерския съвет до ул. "Г.С. Раковски" и от ул. „Кракра" до бул. "Васил Левски". Изграждането на тротоарите ще продължи и след 15 септември, когато ще бъде затворен и следващият участък: от ул. „Раковски" до бул. „Васил Левски".

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
15:26, 04.09.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ремонтът на тротоарите ще продължи и след пускането на движението като успоредно с това ще започне реконструкцията и на участъка от „Раковски" до бул. „Васил Левски", която ще продължи до края на октомври. След ожесточени спорове се реши по обновения булевард да има и велоалея. Тя се намира от южната страна на булеварда и по нея колоездачите ще могат да се движат двупосочно.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Велоалеята е до бул. "Васил Левски" от Министерския съвет в момента. Има идея след това да бъде удължена и до "Мария Луиза", да бъде свързана със съществуващите и бъдещите велоалеи, така че да бъде част от мрежа.

Кметът обяви също, че велоалея ще бъде разчертана и по асфалтирания вече булевард "Прага", но след като бъдат изградени тротоарите.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Предстои до края на тази седмица да бъде готов и бул. "Овча купел", за да може да отпушим движението в квартал "Овча купел" и също така, преди 15-ти септември и бул. "Шипченски проход", който в момента се ремонтира.

Останалите ремонти на булевардите „Тодор Каблешков" и „Монтевидео" по план трябва да завършат в рамките на 2017-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щети от градушката в с.Красен, Русе
Щети от градушката в с.Красен, Русе
Подготвят законови промени срещу преместваемите обекти в курортите ни
Подготвят законови промени срещу преместваемите обекти в курортите ни