Глоба до 20 хиляди лева грози лицето, който снощи подаде фалшив сигнал за бомба на летище "София" снощи, съобщи комисар Милен Пенев от гранична полиция. Обаждането за поставено взривно устройство е постъпило на 112 около 22.40 от мобилен телефон. Пътниците, намиращи се на терминал 1 и 2, незабавно са били изведени на безопасно разстояние от аеропорта, а тези които са били вече на борд са били свлечени на пистата.

София

Наложило се пристигащите по това време самолети да останат във въздуха, докато се извършва проверка на летището. Подателят на фалшивия сигнал се издирва. Засега е установено, че е мъж, който се представил с женско име.

Комисар Милен Пенев - директор на гранична полиция "Аерогари": Съвместно с колегите от дирекция "Сигурност на летището" и от СОБТ бяха извикани допълнително специализирани служебни кучета за проверка на взривни вещества и след като взривно устройство не е открито, около 1.20-1.30 летището е преминало към нормален режим на работа. По отношение на лицето, подало сигнала на 112, при установяването му се налага санкция от 10 хиляди до 20 хиляди лева.
 Евакуираха летище "София" заради фалшив сигнал за бомба

Евакуираха летище "София" заради фалшив сигнал за бомба

Евакуираха Летище "София" заради фалшив сигнал за бомба, съобщиха от летището. Около 22.40 часа е постъпил сигнал за наличие на взривно устройство на...